Zdrowe żywienie
(Zam: 20.11.2019 r., godz. 10.12)Spotkanie z przedstawicielem Stacji Sanitarno - Epidemiologicznej
Uczniowie naszej szkoły uczestniczyli w bardzo ciekawych zajęciach propagujących zdrowe odżywianie. Głównym celem było zapoznanie jak największej grupy odbiorców z zasadami zdrowego odżywiania. Prowadząca Pani Patrycja Siek wielokrotnie podkreślała znaczenie prawidłowego żywienia i jego bezpośredni wpływ na kondycję człowieka w dalszych latach życia. Szczególną uwagę zwrócono na ilość spożywanego cukru i produkty, które zawierają duże ilości tego składnika m.in.: słodycze i napoje. Przedstawiła również prawidłowy rozkład posiłków w ciągu dnia z naciskiem na konieczność spożywania śniadania i zabierania do szkoły II śniadania, które powinno zawierać produkty bogate w białko, witaminy i składniki mineralne oraz wodę do picia.
Prelekcja wzbudziła duże zainteresowanie, dzieci chętnie brały w niej czynny udział, zadawały pytania, dzieliły się spostrzeżeniami.
Prelekcja wzbudziła duże zainteresowanie, dzieci chętnie brały w niej czynny udział, zadawały pytania, dzieliły się spostrzeżeniami.